Bemutatkozunk

Az Autocolor Festékgyártó és Forgalmazó Kft.-t 1990-ben alapította a svájci Rutz und Huber AG, a VEGYTEK és három magánszemély. A cég akkoriban elsősorban az ICI Autocolor személygépkocsi, motorkerékpár és haszongépjármű javítófestékeinek magyarországi importjával és belföldi forgalmazásával foglalkozott és mind a mai napig a márka kizárólagos magyarországi képviselője. A Nexa Autocolor az ICI Autocolor jogutódja és a világ legnagyobb festékgyártójának, a PPG Industries Inc.-nek a része. Termékei a Föld több mint 150 országában megtalálhatóak. Csaknem 300 kutatócsoport, több 10 millió dollár feletti éves költségvetéssel szavatolja azt a minőséget, amely méltán vált népszerűvé és világhírűvé.


Az Aquabase vízbázisú festékrendszer bevezetésével az Autocolor új korszakot nyitott a gépjármű javítófestékek történetében. Az 1994 végén, Magyarországon is forgalomba került anyag már a XXI. század oldószer csökkentési követelményeit is teljesítette. A Nexa Autocolor mellett 2004-től bővítettük termékpalettánkat a szintén kiváló minőségű MaxMeyer gépjármű javítófestékekkel, valamint a Selemix ipari festékrendszer termékeivel is. 2019-től elérhetőek kínálatunkban a PPG márkanév alatt forgalmazott festékanyagok is. 

A cég kezdetben csak festékeket, töltőalapozókat és kitteket forgalmazott, de az elmúlt években folyamatosan bővült a termékskála, és ma már minden olyan kiegészítő termék megtalálható a palettán, ami a korszerű autófényezéshez, karosszériajavításhoz szükséges. Az értékesítés mellett fokozott figyelmet fordítunk a minőségi beszállítók (Roberlo, 3M, NORTON, Mirka, FESTOOL, Rupes, DeVilbiss, SATA, EVERCOAT) kiválasztására és termékek használatához kapcsolódó szolgáltatásokra is. Ide tartozik többek között a szakemberek oktatása, a veszélyes hulladék begyűjtése és a házhozszállítás.

Vevőkörünkben - az autójavító és fényező szakmában - megtalálhatóak a nagy autóbusz- és haszongépjármű üzemeltető cégek, a gépjármű márkakereskedések, illetve a független közép- és kisvállalkozó fényezőműhelyek is.

Minden kollégánk elkötelezett a korrekt, színvonalas szolgáltatás és a környezetvédelem mellett, cégünk minden tekintetben az érvényben lévő előírásoknak megfelelően tevékenykedik. Alapvető követelményként fogalmazzuk meg, hogy csak olyan termékeket forgalmazunk, amelyek minőségi színvonala megfelel Vevőink legmagasabb igényeinek. Célunk a múlthoz hasonlóan a jövőben sem lehet más, mint hogy úttörő szerepet vállaljunk a környezetbarát, korszerű technológiák bevezetésében, népszerűsítésében. Természetesen döntéseink során fontosnak tartjuk az üzleti, a környezetvédelmi és az emberi szempontok egyensúlyának megteremtését. Mind az Autocolor Kft., mind Vevőink számára biztosítani kell annak lehetőségét, hogy a környezet lehető legalacsonyabb szintű terhelése és a legjobb minőségű javítás mellett gazdaságosan és a jogszabályi előírásoknak megfelelően tudjon működni.

2013-tól új többségi tulajdonosunkkal, a szlovákiai JL Spol s.r.o -al közösen törekszünk olyan regionális együttműködés kialakítására, amely lehetővé teszi, hogy megfeleljünk a közeljövő kihívásainak is. Terveink, fejlesztésink célja Vevőink még magasabb szintű kiszolgálása és egy hosszú távon eredményesen működő cégcsoport kialakítása.

AKCIÓS TERMÉKEK

 

Iratkozzon fel
hírlevelünkre:

Elolvastam és megértettem a hírlevéllel kapcsolatos adatkezelést.